tisdag 6 januari 2015

Dagens ismetepass med Jocke

Jag och Jocke bestämda att idag skulle vi ismeta och vi skulle synas vid 8 lite sent kanske men vi bestämde de och vi var ute på en ny sjö som är ganska liten, och där skulle vi pröva lyckan! De var inget vidare i 2 timmar utan hugg så besluta vi oss för att byta sjö och de var medicinen för dagen!
Vi hade satt ut spöna och gjort en lägerplats. Skulle precis sättta oss ner i stolarna och studera vipporna så plötsligt så pinglade de och de gick ett rus genom hela kroppen och vi utbrast hugg hugg hugg. Det var en trevlig fajt för Jocke och efter vi tröttat gäddan lite så vart de dags för landning och upp kom denna...

92cm precis
Vi fiskade vidare och klockan börja närma sig lunch så vi gjorde en brasa och medans de vart glöd så tänkte vi slå ner oss i stolarna och precis i tanken smäller de på mitt spö, hugg och så blir de fullt ös och en gädda som bjuder på lite kamp så här på blank isen. Upp kom denna sjönhet....

92cm
Vi slog ner oss i stolarna och njöt av att ha drillat några gäddor och nu var vi sugna på korv, och när man tänker på mat så hugger de på Jockes spö men tyvärr en spottad mört, vi hade några fler spottade mörtar så de var nog några mindre snipor som busa runt!
Efter att lyckas få i oss några korvar så hugger de ingen, de var på ett av mina spön denna gång.
En fin liten gädda kommer upp ur hållet och den mäter 90cm, fin täckning hade den.....
Lägg till bildtext

Nu börjar de dra sig mot slutet och precis när vi bestämmer oss för att plocka ihop så smälle de på mina grejor igen och upp kommer en liten snipa på 74cm och de fick avsluta dagen som vart en härlig dag med trevligt sällskap.

Skitfiske!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar