söndag 25 januari 2015

Ismete pass nr 2 med dom goa grabbarna!

Hallå!
Nu var de dags igen för att berätta lite om dagens ismetepass ihop med the specimen hunter och
Darko Babic.

Vi hade snackat ihop oss och bestämt att fiska idag söndagen den 25 januari. Klockan 07:30 så skulle vi mötas upp vid sjön där vi skulle fiska! Kul att även Robin skulle med, han är den 3:e lagkamraten i team specimen hunter och även Karlssons pappa var med ut idag. Alla hade fiskefeber inför dagens pass och var förväntnings fulla. Mycket riktigt så var jag och Jocke först framme redan kl 06:15 vid sjön. Jag hade fiskefeber delux och så vi snacka lite och åt en bulle medans vi invänta dom andra. Klockan börja närma sig den bestämda tid punkten och vad är de vi ser där borta på vägen, jo grabbarna anländer och snart är de dags! Vi snacka lite medans grabbarna lasta ur all utrustning ur bilarna. Nu var alla redo för att bege sig ut mot platsen som Karlsson hade kollat upp vid ett tidigare fiskepass!


Taktik snack!

Väl ute på platsen så måste man ju lägga upp en strategi. Vi snacka lite taktik och sen var vi redo för att sätta ut alla spön och börja fiska! Mycket borrning blev de och skönt kan man säga när man hade fått ut alla spöna. Under utsättningen så fäller de ju på Karlssons spö och alla får puls. Karlsson lunkar dit och sätter mothugget och upp kommer en lite snipa ur hållet men en vacker teckning!
Nu var alla spön ute och dags att göra en camp! Efter lite snö skotning så vart allt klart....

Lägret!



Första fället avklarat tänkte vi och snart smäller de igen får man hoppas på, men så blev inte fallet och de dröjer ända fram till lunch innan de sätter gång igen så vad gör man då jo en brasa såklart! Lite grillning är ju aldrig fel och de ska smaka gott! Det tas fram korv och revbensspjäll, potatis sallad osv.

Revbensspjäll! Mums men kladdigt!


Alla mättar sina magar

Korv ska de va tycker grabbarna

Jocke med mun full

Nu var alla mätta och belåtna och nu var man taggade på att dra lite fler gäddor efter att de bara vart en upp och en massa spottande och nafsande! Det smäller på ett gäng spön under eftermiddagen och de är lycka överallt, fäller här skriker vi och det är Darkos tur att drilla! Mothugget sätts efter att de konstaterats att de är en fisk i andra änden och upp kommer denna fina gädda, även den med en riktigt fin teckning!

Första fisken. gissa om man är glad efter bara massa spottande.
Efter ett tag så var de Darkos tur igen att springa mot hållet då de fäller på samma spö igen och även där tittade de upp en vacker gädda men sina fina färger!


Andra i turordningen

Stefan tänker lite taktik och tar några döda mörtar ur Darkos pulka och går iväg mot sina spön, vad ska han göra kan man undra och snart får man svaret på de. Han ska mäska lite  i hållet och hoppas nu att de kommer nån gädda som känt doften från mörtbitarna som han släng i hållet! 

Ser gott ut, mums!

Efter att man mäskat ar de bara att vänta. Karlsson kommer tillbaka efter ännu en spottad fisk, han säger jäkla abborrar, dom tar bara betet eller så spottar dom. Bara pått igen och hoppas att den sitter nästa gång! Nu går de fort, nu hugger de på Stefans grejer och jag grepar mattan och tången och vi beger oss mot Stefan som drillar för fullt. Upp kommer ännu en liten snippa, vad den har trasslat in sig säger Stefan, har du nätat den säger jag och skrattar, hehe.

Stefan poserar

Se så arg jag är...

Strax efter att vi släppt tillbaka fisken så får jag hugg på mitt spö, äntligen efter en tappad fisk och ett par nafs! Jag rusar dit och väl framme så känner jag att de är fisk i änden och sätter mot hugget och jublar, nu sitter den. Yes! Min första och ända fisk för dagen, segt är de men revans ska man ha!

Glad som attan!


Gäddan simmar tillbaka och då ser vi att Robin drillar fin fisk på pimpel grejerna lite längre bort på andra sidan sjön. Jag rusar dit för att se vad han fått och även ta en fin bild som man kan ha som minne och precis när jag kommer fram så kommer de upp en fin gädda på 3.6 kg och de måste vart en bra kamp på lilstickan! En Glad Robin var de och här är fisken som han fick...

Pimpelkungen Strikes Back!

Jag visar bilden för grabbarna och dom muttrar, nu tog han den största idag!  Efter en stund så fäller de även på Jockes grejer och vi rusar dit och han tar tag i spöt och gör ett fin mot hugg och upp kommer hans första fisk för dagen...

Gött med fisk!

Efter knappt nått mer fäll så bestämmer vi oss för att avsluta dagen och knalla mot bilarna! Ihop plocket av spön och utrustning går rätt fort och snart är vi på väg mot bilarna! Väl framme så lastas de och snackas lite skit innan de är dags att bege sig hemåt!

Tack för idag och på återseende önskar Team Pikey.


Lite strö bilder från dagen!

Alla i Team specimen hunter. Stefan Karlsson och Robin

Stefan spexar

Brasan!

Mun full kan man säga.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar